Nenäpäivä- keräys järjestetään nyt jo neljättä kertaa.  Pelleopiston Nenäpäivä- extrassa kerron Nenäpäivä-linkkikavalkadin jälkeen, kuinka voit hyödyntää Pelleopiston 75 nettioppituntia mahdollisimman hauskan Nenäpäivä-tempauksen luomiseen. Tuo opastus löytyy lihavoituna punaisena tekstinä tämän kirjoituksen loppupuolelta.

 

Nenäpäivä-keräyksen tuotolla autetaan kehitysmaiden lapsia erilaisten avustusjärjestöjen kautta.  Niistä ja muustakin Nenäpäivään liittyvästä voit lukea lisää seuraavilta sivustoilta :

 

 

http://www.nenapaiva.fi

 

Suomalaisen Nenäpäivän huipennus  on perinteisesti  tänäkin vuonna Nenäpäivänä 5.11.2010 klo 18 -24 TV2:n kanavalla lähetettävään Nenäpäivä-show.  Sen aikana voit myös lahjoittaa oman osuutesi Nenäpäivä-keräykseen.

 

 

 

Toisena TV-vinkkinä antaisin FST5-kanavalla esitetyn puolen tunnin dokumentin Eurooppaa liftaamalla kiertävästä herkkänauruisesta musikantti-klovni Concertinosta.   

 

 JUGGLING(PISTE)TV(KAUTTA)5137

 

 

 

 

 

Voit maksaa vapaaehtoisen Pelleopiston lukukausimaksun myös  osallistumalla  Nenäpäivä-keräykseen vaikkapa Positiivarien joukkueessa.  

 

Seuraavassa näet mitä kaikkea Nenäpäivän tiimoilta on viime vuosina puuhailtu:

 

http://www.nenapaiva.fi/koulut-ja-oppilaitokset-2009

http://www.nenapaiva.fi/koulut-paivakodit/miten-muut-ovat-poljailleet/pivkodit-2009 

 

http://www.nenapaiva.fi/koulut-paivakodit/miten-muut-ovat-poljailleet/koulut-ja-paivakodit-2008  

 

http://www.nenapaiva.fi/koulut-paivakodit/miten-muut-ovat-poljailleet/it-hakkilan-koulun-nenilyt

 

Tässä on pari virallisesta Nenäpäivä-ohjelmasta tallennettua videopätkää, joissa näkyy myös punaneniä:

 

 

 

Nenähemmot Peltsi ja Tuomas Embuske ovat rohjenneet kuvauttaa itsensä Nenäpäivänä punaisin nenin koristautuneina.  Esimerkillistä rohkeutta:

 

 

Tässä Etelä-Karjalasta päin tullut Nenäpäivä -kooste:

 

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/nenapaiva

 

Oma suosikkini Nenäpäivä-sivustoista on seuraava kuvasarja, jossa helsinkiläiset patsaat ovat saaneet lisäväriä punaisista nenistä:

 

http://www.facebook.com/album.php?aid=39227&id=27266957403

 

Tässä taas TEHDAS Teatteri esittelee punaisia neniään tyylikkään mustissa asuissaan:

 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=451390897630&set=o.27266957403

 

Perulaisia Nenäpäivän viettäjiä näkyy seuraavassa kuvassa:

 

http://unicef.typepad.com/main/2010/11/viikon-kuva-perussa-nen%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4-on-buena-onda.html

 

 

Australian  Nenäpäivän eli Rednosedayn sivusto taas näyttää tältä:

 

http://www.rednoseday.com.au

 

Englantilaista Nenäpäivän esikuvaa RedNoseDayta juhlistaakseen pukeutui myös erittäin suositun nettikitarakoulun vetäjä Justin Sandercoe  punaiseen nenään.  Seuraavassa viikon videossa hän soittaa ilmakitaraa.  Paidastaan voit nähdä miltä The Beatles näyttäisi esiintyessään punanenäisinä:

 

 

 

 

 1288879981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Tämä ei suinkaan ole Japanin lippu vaan Jyväskylän kupeessa Lievestuoreella sijaitsevan monipuolisen Sirkusmaailma-museon ulkokyltin piste iin päältä.  Sitä ei kuitenkaan sijoitettu ulos katolle liian suuren tuulikuorman takia.  Sirkusmaailma www.sirkusmaailma.fi  on muuten mitä mainioin luokkaretkikohde.   Nyt talviaikaan se on avoinna vain lauantaisin klo 11-18, mutta ryhmille se voidaan avata myös muina sovittuina aikoina.

 

 

Pelleopiston torstaisin ilmestyvien blogikirjoitusten runkona toimii joka viikko esiteltävät seitsemän koomista periaatetta.   Ne erottuvat muusta tekstistä puna-kelta-sini-puna-kelta-sini-puna –värityksellään.  Nämä periaatteet ovat jaoteltu kuuteentoista eri kategoriaan:

 

ARVAAMATTOMUUS

FANTASIA

JATKUVUUS

KRIISIVAIHEET
KYSEENALAISUUS

LIIOITELLUT TUNTEET

OMINAISUUDET

REKVISIITTAKOMIIKKA

STATUS

SUHTEELLISUUS

SYYLLISYYS

TIETO

TOIMINNALLISUUS

ULKOINEN OLEMUS

VASTAKOHDAT

VERBAALIKOMIIKKA

 

 Ne  löytyvät blogisivuston vasemmasta laidasta joidenkin muiden klovneriaan liittyvien sisältöjen joukosta.  Valitse  jokin noista kuudestatoista kategoriasta. Kiinnitä huomiosi vain noihin seitsemään väritettyyn sanaan kussakin kirjoituksessa.  Sitten mielikuvituksen ja luovuutesi avulla voit alkaa kehitellä hauskoja Nenäpäivä-temppuja.  Tällä kertaa uutta seitsemän koomisen periaatteen luetteloa ei julkaista, koska arvelen, että tähän mennessä julkaistuistakin löytyy jotain uutta. Kertaus on opintojen äiti.

 

Pelleopistossa on julkaistu puolentoista vuoden aikana noin puolet "Niin paljon on aihetta nauruun" - listasta. Tuo lähes tuhat hauskuutuksen lähdettä sisältävä luettelo on julkaistu täydellisenä naurukouluttaja Vesa Karvisen kirjassa ”Naurun ABC”.  Voit tilata sen osoitteesta:

 

http://www.leikkimieli.fi/tuoteluettelo.php?tuoteryhma=6

 

Livenä on hauskuutta tarjolla  esimerkiksi Helsingissä Tanssiteatteri Hurjaruuthin ”Talvisirkus sian” muodossa.  Esitys saa ensi-iltansa tänään:

 

http://www.sirkusinfo.fi/esityskalenteri

 

Tulevana sunnuntaina 7.11.2010  iltakahdeksalta on luvassa melko rajua klovni-improvisaatiota Q-teatterilla:

 

http://www.facebook.com/group.php?gid=91232757387&v=wall

 

Rohkaisen sinua vaikkapa vain kävelemään punainen nenä päässäsi huomenna Nenäpäivänä ihan normaalissa ympäristössäsi.  Kaksistaan tai ryhmässä se on ehkä hauskempaa. Mielestäni on lähes punanenän väärinkäyttöä, jos se jätetään vain sormukseksi tai hiuskoristeeksi.  Punanenä vapauttaa ilmaisuasi.  Kokeilepa sitä nyt Nenäpäivänä.  Miltä tuntuisi vaikka värittää lehdestä julkkisten nenät punaisiksi?

 

 

                             Pelleilemisiin,

 

                             Pelle