Nyt on aika tarkistaa jongleeraustekniikkasi hallinta.  Käymällä läpi kokonaisuudessaan toukokuussa 2005 kirjoitetun osuuden seuraavasta blogista saatat huomata kolmen pallon heitoissasi vielä jotain parantamisen varaa.:

 

http://pohdiskeleva.liftari.org/tag/jongleeraus

 

Itse antaisin vielä noiden ohjeiden lisäksi yhden vinkin.  Mikäli pallosi pyrkivät karkaamaan eteenpäin, niin voit harjoitella seinän edessä, jolloin saat heti palautteen lentoratojen kallistumasta.

 

Käytännön jongleerausopetusta voit saada hiihtoloman aikaan Espoossa 26. – 28.2.2010 klo 10 -15, mikäli opetusryhmään vielä mahtuu mukaan :

 

http://www.esko.fi/index.php?page=9  

 

Monta minuuttia kestävän kavalkadin Espanjassa pidettyyn EJC 2009 kokoontumiseen osallistuneista pellenenäisistä ihmisistä voit katsella seuraavalta sivustolta.  Mukana on mielestäni useita klovnin ilmerepertuaariin soveltuvia poseerauksia :

 

http://www.youtube.com/watch?v=O8UD9ychO2g

 

Ehkäpä itsekin olet mukana ensi kesänä Joensuussa 24.7 – 1.8. 2010 tuossa iloisessa jonglöörien joukossa.  Siellä on Suomen oloissa ainutlaatuiset mahdollisuudet luoda uusia kontakteja, saada uusia virikkeitä ja ehkäpä myös hankkia uusia välineitä klovniesitykseesi.  Voit myös lisätä mahdollisuuksiasi saada uusia sirkustuttuja ilmoittautumalla joiksikin tunneiksi vapaaehtoiseksi.  Ammattilaissirkuksissakin periaatteena on, että kaikki ovat mukana sirkusesityksen valmisteluissa :

 

http://www.ejc2010.org  

 

 

Tällä kerralla käsittelemme myös oman klovnihahmon luomista.  Edellisestä YouTube –videosta jo ehkä huomasit, että klovni ei aina tarvitse edes klovnimaskia ollakseen huvittavan oloinen.  Yksinkertainen on kaunista.

 

Kuitenkin maskeerauksesta saattaa olla apua - varsinkin jos ilmeilysi korostuu sen myötä.  Itse muistan harrastajateatteriesityksessä ”Seikkailu varjojen valtakunnassa” saaneeni pellenä puoliammattilaisen maskeeraajan avulla kasvoilleni sellaisen pelleilmeen, joka säilyi vaikka pesin nuo kasvovärit iholtani pois.  Se oli mielestäni pieni ihme ja ehkä myös oman maskeerattoman klovnihahmoni syntymäpäivä.

 

Kuukauden klovniryhmän jäsen ANNA-KAISA  JÄRVI  kertoo seuraavalla sivustolla mietteitään klovnihahmon luomisesta :

 

http://yle.fi/akuutti/arkisto2003/280103_e.htm

 

Mainittakoon, että Marcellon enkeleiden kolmas jäsen  Taina Kopra – Sorin Sirkuksesta  - palkittiin viime vuoden marraskuussa vuoden lastenkulttuuritoimijana, joten tuo esitys on varmaan katsomisen arvoinen.  Tulevana viikonloppuna näyttääkin Oulun Kulttuuripesulassa olevan kaksi esitystä Marcellon Enkeleistä :  http://www.stellaklovni.fi/ajankohtaista.htm  Saisitko tuon klovnishown tilattua myös omalle kotipaikkakunnallesi vaikkapa joidenkin liikeyritysten sponsoroimana?  Nythän taantuma alkaa olla jo Suomessa ohi. 

 

Suuren luokan klovnitapahtuma on tarjolla toukokuun lopulla Helsingin Savoy-teatterissa.  Olisiko siinä jopa luokkaretkikohde joillekin ?  Aga-Boom ryhmän kotisivuilta voit myös nähdä laajan katsauksen erilaisiin klovnityyppeihin.

 

www.-agaboom.com

 

Kun punaisen napin painalluksen jälkeen klikkaat sivun alareunasta slideshow ja sitten WE ARE CLOWNS, niin eteesi avautuu huikea kuvakatsaus.

 

Aga-Boom ryhmän esitysajat voit tarkistaa alla olevasta osoitteesta  :

 

http://www.livenation.fi/artist/aga-boom-theatre-of-physical-comedy-tickets

 

Luulin,että tästä oppitunnista tulisi lyhyt, mutta näinpä kävi että puolitoista sivua on jo kirjoitettu.  Joskus on vain kirjoitettava tietynlainen kokonaisuus.  Se loppuu tällä kerralla  toiminnallisten koomisten periaatteiden esittelyyn :

 

 

Muodonmuutos

Nöyristely

Teeskentely

Pakkosopeutuminen

Reaktiot

Ihan kaikki onnistuu

Periaatteesta luopuminen

 

 

Reaktiot erilaisiin tilanteisiin lienevät helpointa harjoiteltavaa aloittelevalle klovnille.

 

 

 

                         Pelleilemisiin,

 

                         t. Pelle