Akrobatiakoulutusta 13-20-vuotiaille on tarjolla huhtikuun 16.-18. päivinä Kankaanpään kaupungissa järjestettävillä nuorisoteatterifestivaaleilla.  Akrobatiaohjaajana toimii Mikko Rinnevuori, joka toimii vastaavassa tehtävässä myös Circus Helsingissä. Ilmoittautumisen voit hoitaa seuraavan sivuston kautta :

 

http://www.ramppikuume.net/koulutuspajat.htm

 

Aikuisetkin voivat saada  akrobatiakoulutusta ainakin Helsingissä :

 

http://www.woltti.com/opetus

 

http://www.circushelsinki.fi/opetus.php

 

Aikuisten akrobatiaharrastusta taustoittava juttu on luettavissa osoitteesta :

 

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/arkisto/2009/sirkustempuilla_kuntoon

 

Toinen ajankohtainen pelleuutisointi koskee Klovni Dodon ja Turun filharmonisen orkesterin yhteisesiintymistä viikon päästä torstaina 25.3.2010 klo 18 Turun konserttitalossa :

 

http://www.tfo.fi/public/default.aspx?contentid=154988&nodeid=11135

 

Pelleopiston perinteiset koomiset periaatteet koostuvat tällä kertaa verbaalikomiikasta:

 

 

Lastenloru

Mainoslause

Muunneltu kohta Raamatusta

Sanaleikki

Henkilökasku

Itsensä kehuminen

Lipsahdukset

 

 

Itsekehu ja sanalliset lipsahdukset, jotka paljastavat klovnin syvimmät ajatukset lienevät parasta peruskauraa esityksiisi. Analysoimalla esimerkiksi Alivaltiosihteeri-radio-ohjelmaa voit löytää lisää erilaisia sanallisen hauskuuttamisen malleja.  Tuo ohjelma on kuunneltavissa perjantaisin 23.03 sekä uusintana sunnuntaisin 14.03 Radio Suomen kanavilta sekä viikon verran myös seuraavalla nettisivulla :

 

http://areena.yle.fi/ohjelma/Alivaltiosihteeri

 

Jo parikymmentä vuotta jatkunut huulenheitto radiossa, televisiossa sekä kirjoihin tallennettuna  kertoo jotain tämän huumoritroikan tasosta

 

 

 

MILLS MESS 2.

 

Viime kerralla neuvoin jo ensimmäisiä heittoja tästä aika kimurantin oloisesta jongleerauskuviosta.  Siinä kädet ovat vuorotellen ristikkäin ja välillä hetken taas rinnakkain.  Onnistuin nyt viikolla saamaan jo kaksi palloa lentämään jonkinlaisessa rytmissä Mill´s Mess-periaatteen mukaan. 

 

Otaksun, että jo kahdella pallolla esitettynä tämä heittokuvio saattaisi toimia klovniesityksen jongleerausosuuden huipentumana alun tarkoituksellisten epäonnistumisten tai yksinkertaisten heittojen jälkeen. Vaikka kliseenomainen kuva pellestä kaaressa olevien jongleerauspallojen kanssa onkin iskostunut monien mieleen, niin arvelen, että pelkkä jongleeraus ei toimi nykyään ihmisten hauskuuttajana.  Pallojen tai muiden esineiden hassunkurista heittelyä voi silti toki taitavasti yhdistellä oman klovninumeronsa osaksi

 

Tällä kertaa voit alkaa harjoitella jo sen vinoonkin heitetyn pallon kiinniottamista sillä kädellä joka siirtyy päällimmäiseksi käsien ristikkäisasennossa.  Sitten kun saat tämän toisenkin kopin, niin vain jatkat heittelemistä niin, että aina alimmaisena oleva käsi heittää ensimmäisen pallon suoraan ylös ja päällimmäisenä ollut ja rinnakkaisasentoon siirtyvä käsi sinkoaa toisen pallon hieman viistolle lentoradalle. Pallo siirtyy ihan oikeasti kädestä toiseen kun se ensimmäinen pystyyn heitetty  pallo napataan kiinni päällimmäisenä olleella kädellä sen siirtyessä hetkeksi rinnakkaisasentoon ja sujahtaessa sitten alimmaiseksi.  Vinoon päällimmäisestä kädestä heitetty pallo taas otetaan kiinni alimmaisena olleesta kädellä, joka onkin äskeisen toisen käden sujautusliikkeen ja myös oman ristikkäisasentoa tavoittelevan liikkeensä ansiosta saanut ylennyksen päällimmäiseksi kädeksi.

 

Ihan yksinkertaista – vai mitä?  No ei minustakaan. Kuitenkin tuollaista monimutkaisen asian nopeaa sanallista selvittämistä voi käyttää myös klovneriassa, käsitteli aihe sitten mitä tahansa.

 

Jos Mill´s Mess tuntuu vielä tässä vaiheessa liian vaikealta, niin voit treenata kahden pallon heittämistä kädet normaalisti rinnakkain niin, että molemmat pallot otetaan kiinni samalla kädellä kuin heitetäänkin.  Voit kokeilla sekä yhtäaikaisia heittoja, että sellaista vuorottelua, jossa toinen pallo heitetään ilmaan juuri ensimmäisen ollessa ylösalaisen lentoratansa lakipisteessä.  Taustamusiikki rytmeineen antaa lisää vaikeusastetta.  Samoin tavoite saada molempien käsien heitot yhtä korkeiksi.

 

 

 

                      Pelleilemisiin,

 

                      t. Pelle