Pari viikkoa sitten valitsin viikon videoksi Paolo Nanin tuotantoa.  Hän on sen tasoinen virtuoosi, että jatkan videoillaan myös tällä ja ensi viikolla. 

 

 

Arvostan Paolo Nanin klovneriassa erityisesti hänen kykyään löytää sellaisia yksinkertaisia, mutta kuitenkin fantasiaan perustuvia aiheita, jotka koskettavat monia.  Muistan erityisellä lämmöllä hänen esitystään, jossa hän oli olevinaan maapallolle saapunut muukalainen, joka ei tiennyt lainkaan miten yksinkertaisetkaan asiat tulisi hoitaa.  Tuo lähestymistapa pikkulapsen tai turistin usein kohtaamaan ongelmaan oli riemastuttavan nerokas.  Toivottavasti pääset nyt ensi viikon torstaina 15.7. klo 20  Jyväskylän kaupunginteatteriin katsomaan uutta esitystään ”Jekyll and Hyde”.

 

Hyvä klovneria perustuu mieluummin fantasiaan kuin tavallisen arjen kuvaamiseen.  Niinpä ehkä myös Jyväskylän Kesän oheisohjelmana ensi viikon lauantaina ja sunnuntaina tarjottava maksuton FINNCON 2010 -tapahtuma saattaa antaa vinkkejä klovniesityksen yksityiskohtiin:

 

http://www.jyvaskylankesa.fi/category/ohjelma/finncon

 

Huomasin, että myös väärin näkemisestä voi saada pelleilyidean.  Eilen katsoin jostain ilmoitustaululta uimarenkaan avulla kelluvaa ihmistä ja ensiksi hahmotin sen luurangoksi.  Mitenkä pelleltä sujuisi näytteleminen luurankojen kanssa?  Alkaisivatko ne nauraa?  Jotain tällaista extreme-fantasiaa kaipaisin myös suomalaiseen klovnimaailmaan.

 

Tällä viikolla naurattamisen periaatteistä esittelen koomisia ominaisuuksia:

 

 

Tyylitajuttomuus

Samankaltaisuus

Hienostelu

Tekopyhyys

Sekavuus

Epäkunnioittavuus

Pikkumaisuus

 

 

Epäkunnioittavuudesta esimerkkinä olisi vaikkapa jonkun selvästi sosiaalisti korkeaarvoisemman henkilön koskettaminen ilman lupaa.

 

Joensuun jongleerausfestivaaliviikko lähenee uhkaavasti.  Mikäli olet aikeissa matkustaa sinne päiväksi tai useammaksi, niin nyt olisi sitten korkea aika jongleeraustekniikan perusheittojen hiomiseen.  Se on ihan mukavaa ajanvietettä uimarannalla tai jossain puistossakin.  Helsingissä Alppilan puisto saattaa olla paras paikka bongata jongeerauksen harrastajia.

 

 

                     Pelleilemisiin,

 

                     Pele – kahdella ällällä