Fraser Hooper (UK) klovneriataituri

TEHOWORKSHOP (10 tuntia)

TAMPEREEN TEATTERIKESÄN YHTEYDESSÄ 7.-8.8. 2009

Mikä tekee klovnista suurenmoisen? Miten luodaan show, joka vangitsee yleisön?

Klovneria on tuhansia vuosia vanha taidelaji, joka on elänyt ja kehittynyt ihmiskunnan rinnalla antiikin Kreikasta Commedia Del Arteen ja tämän päivän moderniin katu- ja näyttämöklovneriaan.

Rytmin ja näyttelemisen kautta kurssin osallistujat tekevät löytöretkiä siihen, mitä on olla vakavissaan hassu ja kuinka tärkeitä ovat myös epäonnistumiset ja yllätykset. Klovneria perustuu jokaisen esiintyjän omaan persoonallisuuteen, elämänkokemukseen, temperamenttiin ja tunteisiin; kahta samanlaista ei ole!

Englantilainen Fraser Hooper jätti aikanaan taakseen menestyksekkään uran miestenvaatealalla ja ryhtyi ”seuraamaan punaista nenää”. 20 vuoden aikana repertuaariin on kuulunut klovneriaa näyttämöllä, katuteatterissa ja kabareessa, sekä aikuisille että lapsille. Hän on esiintynyt ja pitänyt workshopeja festivaaleilla maailmanlaajuisesti ja opettaa säännöllisesti Circus Space –koulussa Lontoossa.

WORKSHOP

Aika: perjantaina 7.8. klo 17.00-21.00 ja lauantaina 8.8. klo 10.00-17.00. Lauantaina tunnin lounastauko, lounas omakustanteinen.

Opetuspaikka: Tampereen työväentalon konsertti- ja juhlasali eli Konsu, Hämeenpuisto 28, 33200 Tampere

Opetuskieli: englanti

Osallistumismaksu: 100 euroa

Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 21.07.09.

Muista ilmoittaa nimesi, ammattisi, yhteystiedot ja laskutusosoite.

Kurssille mahtuu 25 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:

laura.kapyaho (at) tnl.fi

tai p.  (09) 2511 2172 . Huom! Laura on kesälomalla 15.06.-21.07.09. Tänä aikana voi ilmoittautumisen jättää s-postilla!

Fraser Hooper netissä:

www.fraserhooper.com

http://www.youtube.com/fraserhooper

Järjestäjä : Työväen Näyttämöiden Liitto r.y.

www.tnl.fi