Kummelit lähtevät huomenna kiertueelle Eppu Normaalin kanssa.  Sen kunniaksi HEIKKI SILVENNOINEN  ja  TIMO KAHILAINEN tulevat valituksi Pelleopiston kuukauden klovneiksi. Näiden klovnien ei tarvitse edes käyttää tekoneniä korostaakseen hauskuuttaan.

 

Viikon videona ote tämän ehkäpä Suomen huumorihistorian luovimman klovniparin mestarimaisen yksinkertaisesta tyylistä : "Kummeli - jehovien työhönotto":

 

 

 

Kummelien kiertueohjelma on nähtävissä seuraavassa osoitteessa:

 

http://www.suurijoululahja.fi

 

Ilmeisesti noissakin esityksissä kuukauden klovnipari esittää jotain uutta ja nerokasta komiikkaa. Tässä joitakin statustyyppiseen pariklovneriaan soveltuvia toimintaperiaatteita.   Klassisessa muodossaan niitä on käytetty valkohattuisen ja punanenäisen välisissä valtakamppailuissa :

 

 

Henkilöpalvonta

Rangaistusten määrääminen

Turhien vastuutehtävien antaminen

Aitojen tunteiden ja järjenkäytön kieltäminen

Tiettyyn  ideologiaan vetoaminen

Vallattoman käyttäytymisen  vastustaminen

Sellaisten kieltojen antaminen, jotka yllyttävät rikkomaan niitä

 

 

Koska viime viikolla jäi Nenäpäiväextran takia klovnityyppien esittelysarja väliin, niin tällä kertaa tuleekin kaksi toisistaan melkoisesti poikkeavaa punanenän käyttötapaa. Ne molemmat olisivat sopineet viime viikonvaihteeseen – Nenäpäivä ja Halloween.  Helpoin ja yleisin on se, että ihminen vain laittaa punaisen pellenenän nenälleen ja luulee olevansa hauska.  Toinen Suomessa onneksi hyvin harvinainen pelleilytyyli taas on kauhistuttava klovni.  Siitä tyyppiesimerkki nähdään Stephen Kingin elokuvassa ”Se” :

 

http://www.leffatykki.com/elokuva/stephen-kingin-se

 

Sirkustelua on joulun kunniaksi nähtävissä taas Helsingissä Hurjaruuthin toimesta jo nyt ja marraskuun lopussa Tampereellakin Sorin Sirkuksen esittämänä.

 

http://www.sirkusinfo.fi/esityskalenteri

 

Kummelien DVD:taltiointeja tutkimalla saatat löytää jotain uutta omiinkiin esityksiisi.  Täytyy vaan ihmetellä, mistä heidän luovuutensa oikein pulppuaa.

 

Koska klovnit ovat mestareita erilaisista ongelmista selviämisessä, niin suosittelen seuraavaa kirjaa teille kaikille kehittääksenne omaa luovuuttanne.  Hilkka Laukka-Sinisalon  ”Tarina kahdesta sammakosta eli kuinka löydät itsestäsi selviytyjän”  löytynee kirjastosta. Se laittaa arkipäivän esimerkein, monin selkokielelle käännettyjen tutkimustulosten sekä NLP-periaatteiden avulla ajatukset liikkeelle.  Saattapi jopa inspiroida jotain mahtavan hienoa uuteen klovniesitukseesi…

 

 

 

                      Pelleilemisiin,

 

                      Pelle