Perinteiset talvisirkukset ovat alkaneet tai alkamassa Tampereella ja Helsingissä.  Jyväskylässäkin päästiin sirkustunnelmaan, kun SOKOKSEN jouluikkunassa näkyy tonttuja sirkuskatsomossa.

 

 1321989013_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Toisenlaista hauskuutta on Turussa tarjolla vielä huomenna, kun vietetään TIP-FEST nukketeatterifestivaalin viimeistä päivää:

 

http://www.turku2011.fi/nukketeatterijuhla-tip-fest

 

Itse olen ihan täpinöissä vuosituhannen vaihteessa valmistuneesta, huolellisesti tuotetusta ja oivaltavasti käsikirjoitetusta "Muodollisesti pätevä" – tv-sarjasta. 

 

 

Katsottuani ensimmäisen kooste DVD:n läpi huomasin, että siinä huumori revitään erilaisista ärsyttävistä ihmistyypeistä, joiden raivostuttavuus on nostettu fantasian avulla potenssiin kolme.  Vaikka tällä tavalla saadaankin tuotua esiin joitakin vääryyksiä, niin sudenkuopaksi muodostuu se, että hahmoista voi tulla roolimalleja.  Niin vääryys kertautuu.  Itselleni tosin tuli joistakin jaksoista katarttisia kokemuksia.  Absurdi julmuus tulee niin liki, niin liki. 

 

Jotkut tuon Muodollisesti pätevä -sarjan hahmot ovat hyvin lähellä nykyklovnerian tyyppejä.  Niinpä Pelleopiston marraskuun 2011 klovneiksi valitsenkin kuminaamaiset näyttelijät OUTI MÄENPÄÄN ja  JONNA JÄRNEFELTIN  sekä käsikirjoittajansa VENLA MÄKELÄN.  Aika harvoin nimittäin klovnit keksivät itse hauskuutensa.  Kunnianhimoisen klovnin kannattaisikin etsiä itselleen käsikirjoittaja.

 

Tuon sarjan innoittamana laadin aivan uusia fantasian osa-alueeseen kuuluvia hauskuuttamisen periaatteita:

 

 

AJAN PYSÄHTYMINEN

VÄÄRÄSSÄ AIKAKAUDESSA ELÄMINEN

MIELIKUVITUKSELLINEN ONGELMA

MIELIKUVITUKSELLINEN RISTIRIITA

OIKEAN ONGELMAN PAISUTTAMINEN

ILOINEN MUSIIKKI-IMPROVISOINTI

MUSIIKKIKAPPALEIDEN SEKOITTAMINEN

 

 

Mielikuvituksen herättämiseksi suosittelen katsomaan Muodollisesti pätevä –kulttisarjan molemmat DVD-kokoelmat. KOKOELMA 1  KOKOELMA 2

 

 

                    Pelleilemisiin,

 

                    Pelle