Erilaisia klovnityyppejä kuvaavassa sarjassa on vuorossa optimistinen epäonnistuja.  Niitä voi löytää ainakin kahdessa seuraavassa suomalaisessa elokuvassa : Pohjan tähteet ja Siivoton juttu.  Viikon video on kohtaus ensinmainitusta:

 

 

 

Aloin miettiä, että herättäisikö tällainen hahmo naurua, jos esiintyisi punaisen nenän kanssa. Liikutaan siis klovnerian raja-alueeella. Joka tapauksessa tuollaisessa hahmossa löytyy sitä traagisuuttakin, jota hyvän klovnilta vaaditaan.

 

Lievää traagisuutta on siinäkin, että Pelleopistossa ilmoitan täten viikon liian myöhään uuden jongleerauksen festivaalista 5-3-1.  Se meni jo...

 

Taikuudesta sen verran, että huomasin, että viime kerran origami-jutusta saa näyttävämmän, jos hatun päälle kiinnittää taittelemalla kiiltävän mustat suikaleet paperia.  Silloin kontrasti valkoiseen ylöspomppaavaan jänikseen on riittävä.

 

Suosittelen myös Tatu Tynin teosta ”Taikuuden oppikirja”, josta kaikenlaisten perusharjoitteiden lisäksi löytyy kattava luettelo hyvää taikakirjallisuutta.  Mikäli haluaisit jonkin taikatempun omaan klovniesitykseesi, niin ota rohkeasti yhteyttä johonkin  taikuriin.  Lisätietoja löytyy sivustolta :

 

  http://www.suomentaikurit.net

 

Koska taikurin tulee olla sanavalmis, niin kerron taas muutamia verbaalisia keinoja naurattaa yleisöä:

 

 

Jatkuva anteeksipyytely

Jatkuva moittiminen

Julkkisten nimet

Uusi kieli

Salakieli

Eri kielien sekoittaminen

Keksi jostain hyvästä jotain epämielyttävää

 

 

Muutamia vuosikymmeniä sitten vieraskielisten termien sekoittaminen tavallisen puhekielen sekaan saattoi naurattaa.  Nyt kielitaidon lisäännyttyä on keksittävä uudenlaisia keinoja kehittää huumoria eri kieliä yhdistämällä

 

Kuten seuraavalta sivustolta selviää, niin joulu lähestyy.  Sen selvä merkki on Hurjaruuthin joulusirkus:

 

http://www.sirkusinfo.fi/esityskalenteri

 

 

 Nenäpäivätempaukset ovat jo alkaneet.  Ne huipentuvat ensi viikon loppupuolella:

 

 

 

http://www.nenapaiva.fi

 

Muistutan, että nämä Pelleopiston viikottaiset luennot ovat ilmaisia, mutta voit toki osallistua osoittaa mahdollisen kiitollisuutesi oppimastasi osallistumalla nenäpäiväkeräykseen.  Vaiko onko sinulla kenties  jo oma tempaus suunnitteilla?

 

 

 

 

 

                          Pelleilemisiin,

 

                          Pelle