Nykysirkuksesta tuli mieleen, että siinä ei kovinkaan usein tapaa punanenäisiä klovneja, jotka pitäisivät huolen yleisön viihtymisestä ohjelmanumeroiden välisten taukojen aikana.  Nykysirkushan on usein juonellinen kokonaisuus, jossa komiikka on sisällytetty niihin ohjelmanumeroihin, joiden esittäjillä on koomillisia taipumuksia.

Tämän kerran opetusosuudessa, jatkan toiminnallisuudesta, koska tuo nauhurimainen kokonaisuus katkesi edellisellä oppitunnilla.  Taitavat klovnit osaavat etsiä ympäröivästä elämästä juuri sellaisia yksityiskohtia, jotka toisesta näkökulmasta katsottuna synnyttävät huumoria.

 

Pysäytys

Takaisin kelaus

Kooste

Pyörtyminen onnesta

Hengittäminen

Sormien liikkeet

Varmistelu

 

Tällä listalla kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti hengittämiseen.  Avner Eisenberg painottaa klovnityöpajoissaan aina sitä, että yleisö mukautuu usein esiintyjän hengitykseen.  Mikäli pidätät hengitystäsi, ei yleisökään pääse rentoutumaan.  Siispä harjoittele ahkerasti uloshengitystä ja etsi koeyleisön edessä eri kohtia esityksessäsi, joihin sen sijoitat.  Kun löydät oikean ajoituksen, niin yleisö saattaa alkaa nauraa.

Estradille  tullessasi kuulostele ja katsastele varovasti yleisöä. Etsi turvalliselta tuntuva paikka yleisösi edessä. Tämän muutaman sekunnin hengityksen pidätyksen jälkeen voitkin hymyillä ujosti ja hengittää ulos sen jännityksen, joka aina syntyy kun ihmiset kohtaavat. Kyse on vähän samasta ilmiöstä, mitä pikkulapsilla kutsutaan vierastamiseksi. Pellethän ovat tavallaan aika lapsellisia.

 

                            Pelleilemisiin taas ensi torstaihin asti,

                            t. Pelle