Fyysisen komiikan kuukauden päätteeksi  Pelleopisto koostuu lähinnä erityyppisistä huumorivideoista.  Valitettavasti laadukkaat klovnisivustot ovat englanninkielisessäkin nettiavaruudessa aika harvinaisia, joten en pysty täyttämään alkukesällä antamaani lupausta kuukausittaisesta kansainvälisestä klovnipläjäyksestä.

 

Viikon videolla (poistettu) Monty Python esittää fyysisen komiikan alkeita.  Huomaa, että videon hauskuus lisääntyy loppua kohti, kun yllätysmomentti  kasvaa.

 

 

 

Seitsemän koomista periaatetta taas ovat tällä kertaa inspiroituneet tänä vuonna 2011 TeAKin avoimen yliopiston järjestämän fyysisen komiikan kurssilla opetettujen osa-alueiden mukaisesti.  Nyt Pelleopistossa saat siis nyt pikakurssin siitä, minkä tyyppistä oppia parikymmentä koomikkoa sai kahdeksan viikonloppukurssin aikana.  En ollut itse mukana, mutta haluan laajentaa näkemystäsi fyysisen komiikan alueesta näiden videoiden avulla.  Jos kiinnostut jostain osa-alueesta, niin oikealta olevista videoista saat lisäoppia.

 

Huomaa, että slapstick-iskuissa ei tapahdu fyysistä kontaktia, vaan ääni tuotetaan tavallisesti käsiä salaa läimäyttämällä. Klovnerian käsikirjassa opetetaan joitakin slapstick-temppuja.  Koomisen kehonkielen sivusto kuvineen on melko antoisa, vaikket tanskaa osaisikaan.  Gageja voit kerätä muistikirjaasi eri lähteistä – pilakuvista, sarjakuvista, elämän hassuista sattumuksista tai omasta mielikuvituksestasi.

 

 

 

 

slapstick

 

  

miimi 11/9 -tapahtumista

 

 

dommedia dell´arte

 

gag

 

koominen kehonkieli

 

tavanomaisesta koomista

 

 

klovni-improvisaatio

 

 

 

Mitä enemmän olet nähnyt erilaisia klovniesityksiä, sitä laajemmasta aineistosta voit improvisoida oman klovnisi toimia.  

 

 1319481741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Gustavo Pomodoro

 

Innostaakseni sinua ideoinnissa paljastan tässä, että parin tunnin intensiivisen yhden miehen ideariihen jälkeen paperille ilmestyi 42 erilaista tapaa käyttää erästä esinettä klovnimaisesti. Tämä prosessi alkoi viimekertaisen ideani jatkokehittelystä.

 

Osakiitos tästä ideatulvasta kuluu Tero Lehtimetsälle, jonka kanssa kävin inspiroivan puhelinkeskustelun.  Hän kertoi, että klovnikeikkoja on tilattu yllättävän paljon nyt syksyllä.  Joten markkinoita taitavalle klovnille vaikuttaa olevan.

 

Fyysinen komiikka vaatii muuten hyvää fyysistä kuntoa.

 

 

                       Pelleilemisiin,

 

                       Pelle