Jongleerausohjeita aloittelijoille olikin yllättävän vaikea löytää netistä.  Jatkan siis tällä kolmannella jongleeraus –oppitunnilla siitä mihin heinäkuussa jäätiin.  Silloin kerroin kahden pallon ristiinheiton salaisuuden.  Nyt on aika hankkia jostain pilailupuodista tai tavaratalosta ihan oikeat pehmeät jongleerauspallot.  Harjoitellessa ne kun usein tahtovat pudota ja tavalliset pallot aiheuttavat liikaa kävelymetrejä vierimisellään.  Toki voit aloittaa treenit vaikka mandariineilla.

Tänään neuvon kolmen pallon perusjongleerauksen salaisuuden ensin omin sanoin, sitten erään toisen blogistin kertomana ja lopuksi animoituna liikesarjana.

Kolmen pallon heitto alkaa niin, että oikeassa kädessäsi on kaksi palloa ja vasemmassa yksi.  Alussa ei ole tarkoituskaan ottaa heitettyjä palloja kiinni, jotta saavuttaisit oikean rytmin.

Heitä oikeasta kädestä pallo kauniissa kaaressa kohti vasempaa kättä.

Kun tuon pallon kaari on lakipisteessään ( tai kulkenut hieman sen ohi), heitä vasemmasta kädestäsi pallo ensimmäisen pallon muodostaman kaaren alta kaaressa kohti oikeaa kättä.

Juuri ennen kuin toinen pallo on saavuttamassa oikean käden, heitä kolmas pallo toisen pallon muodostaman kaaren alta kaaressa kohti vasenta kättä.

Tarkemmat ohjeet löydät seuraavalta Teppo Moision  sivustolta  - tarkemmin sanoen 17.5.2005 päivätystä kirjoituksestaan, joka on otsikoitu "Kolme palloa -seitsemäs oppitunti" :

http://pohdiskeleva.liftari.org/tag/jongleeraus 

 

Innostuksen lisäämiseksi voit katsoa animoituna, miten pallojen tulisi lentää.  Valitettavasti tuota liikettä ei saa hidastettua :

http://www.acm.uiuc.edu/webmonkeys/juggling

Motivoidakseni sinua lisää  kerron, että ensi kesänä  tarkemmin ilmaistuna 24.7. – 1.8. 2010 Joensuussa järjestetään  33. European juggling convention, jonne odotetaan runsaasti väkeä ympäri maailman.  Itse olin vastaavassa tapahtumassa Kööpenhaminassa 90-luvun alussa ja se oli KOKEMUS aloittelevalle jonglöörille.  Supersuuria saippuakuplia, tasapainolautailua pallon päällä, nuorallakävelyä ja upea iltagaala huippuesiintyjineen.  Sieltä voit saada paljon uusia ideoita myös klovneriaesitykseesi. 

Noista hurmoksellisista tulevaisuuden näkymistä palataan  Pelleopiston päiväjärjestykseen.  Tänään voisin luetella vaikkapa seitsemän koomista ominaisuutta :

 

Rikkoutumattomuus

Avuliaisuus

Erikoisosaaminen

Epämääräisyys

Turhantarkkuus

Velttous

Sinnikkyys

 

Rikkoutumattomuudesta tulee ensimmäisenä mieleen koomikko-laulaja-lauluntekijä Povel Ramelin  laulu ”Kuinka saisin rikki kookospähkinän”. 

 

 

Nyt kun pää ei ole ihan niin tyhjä kuin viime viikolla haluaisin esitellä kuukauden  koomikkona TERO LEHTIMETSÄN, jonka esityksessä käyttämää taustakangasta on silitetty ennen esitystä minunkin kotonani  Sivustonsa kertoo hyvin vuorovaikutteisista esityksistään, mutta kristityltä arvopohjalta  kirjoittavana sanoudun irti hänen joogamainostuksestaan :

http://www.kolumbus.fi/tanssivaklovni/galleria.html

Motoriikka-Miikan Talent-kisan voiton johdosta aloitan joulukuussa pantomiimia ja miimiä käsittelevän kirjoitussarjan.  Paljastan siinä muun muassa muutaman  pantomiimia elävöittävän salaisuuden.  Klovnihan voi käyttää esityksissään melkein mitä tahansa taiteen lajeja.  Suomessa pantomiimi on vielä hyvin harvojen harrasteena, joten sen opiskeluun kannattanee panostaa.

 

                                 Annapa pallojen lentää,

                                 t. Pelle

 

PS. Nyt joulun tienoilla löytyy paljon sirkusesityksiä klikkaamalla ESITYSKALENTERI sivustolta :

www.sirkusinfo.fi