Nenäpäivä lähestyy, joten nyt on hyvä aika kerätä rohkeutta ja ideoita pöljäilyyn.  Niitä voit toteuttaa sitten perjantaina 6.11.2009.  Ehkäpä haluat osallistua luovuutesi kautta myös Nenäpäivän yhteydessä tapahtuvaan hyväntekeväisyyskeräykseen kehitysmaiden hyväksi. Lisätietoja tästä valtakunnallisesta tempauksesta löydät sivustolta:

www.nenapaiva.fi

  1257339155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  photo : www.nenepaiva.fi (kuvapankki)

Yritän nyt Nenäpäivää edeltävinä viikkoina esitellä mahdollisimman käytännöllisiä pöljäilyvinkkejä.  Pelkkä pellenenähän ei kovin kauaa naurata, kun se ensihetkien huuma katoaa.  Itse olen kadulla tosin huvittanut ihmisiä hyvin yksinkertaisiakin keinoja käyttäen, kun vilkkaan kaupungin kaduilla ohikulkeva yleisö vaihtuu sopivan usein. Mutta jokaisen on itse löydettävä oma tapansa hauskuuttaa ihmisiä, mikäli kokee että se sopii hänen olemukseensa sillä hetkellä.  Parhaat naurut saa ilmoille laittamalla itsensä kunnolla likoon.

Tällä kerralla pöljäilyvinkit liittyvät koomisina pidettyihin ominaisuuksiin :

 

Pahvisuus

Nokkeluus

Ronskius

Monimutkaisuus

Arvaamattomuus

Lapsellisuus

Samanaikaisuus

 

Koko tämä reilut kolme vuotta netissä kehittyvä pöljäilykokonaisuus, joka sisältää tuhatkunta erilaista naurattamisen periaatetta  on jo nyt luettavissa naurukouluttaja Vesa Karvisen kirjassa ”Naurun ABC”.  Sitä voit tilata osoitteesta :

www.leikkimieli.fi

Mikäli olet mukana jossain nuorisosirkuksessa tai näytelmäpiirissä, niin kannattaa tilata tuo kirja. ”Niin paljon on aihetta nauruun” -lista on kerätty noin viidentoista vuoden aikana aktiivisesti koomisia esityksiä tarkkaillen.  Listan tarkoituksena on saada lukijassa aikaan oma aivomyrsky, jossa juuri hänen esitykseensä sopivia käytännöllisiä hauskuuttamisideoita syntyisi.

Käytännön oppia saat myös käymällä tutustumassa korkeatasoisiin sirkusesityksiin, joista hyvin ajan tasalla oleva lista on luettavissa sivustolta  klikkaamalla sen yläreunasta ESITYSKALENTERI.

www.sirkusinfo.fi     

Kuukauden klovnina esittelen tamperelaisen KAISA KALLIOLUOMAN.  Muutaman kerran hänen esityksiään seurattuani huomasin, että hän korostaa vuolasta puhettaan voimakkailla pään ja vartalon liikkeillä.  Idea ei liene patentoitu.

www.riesapelle.com

Innostuin pitämään Nenäpäivän inspiroimana nyt taas vähän pitemmän oppitunnin. Punanenäinen seura tekee iloiseksi.

 

                              Pelleilemisiin taas ensi torstaihin asti,

                              t. Pelle