Miksei kännykässä ole vessapaperitelinettä?  Onhan se kuulunut Nokian tuotevalikoimaan ennenkin.  Eräs parhaiten hilpeyttä herättäneitä performansseistani syntyikin vanhaan vessapaperiseinätelineeseen puhumisesta Jyväskylän Kauppakadulla. Punainen nenä antaa mahdollisuudet aika hurjiin tempauksiin.  Tällä kerralla esittelen kuitenkin Pelle Gudssonin suhteellisuusteorian.

Käytettäessä tämän suhteellisuus-kategorian keinoja koominen vaikutelma syntyy klovnin ja jonkun ulkopuolisen kohtaamisesta.  Se ei välttämättä tarkoita toista ihmistä tai ihmisryhmää, vaan kyseessä voi olla aistihavainto, tapahtuma tai joku abstraktimpi asia, kuten esimerkiksi normit.  Seuraavassa luettelen seitsemän ensimmäistä suhteellisuusteorian tekijää.

 

Oma imago

Makueroavaisuudet

Ihmisten kirjo

Suhteen kehittyminen

Henkilökemiat

Yhteensattumat

Normit

 

Klovni saattaa olla luonteeltaan hyvinkin lapsenmielinen ja uhmakas.  Niinpä erilaisten symbolien osoittamien normien rikkominen esityksessä – ja varsinkin siitä seuraavat pulmalliset tilanteet voivat osoittautua hyvinkin herkullisiksi huumorimielessä.

 

                                  Pelleilemisiin taas ensi torstaihin asti,

                                 t. Pelle

 

PS. Tämä suhteellisuusteoria kokonaisuudessaan on julkaistu Vesa Karvisen kirjassa NAURUN ABC, jonka voit tilata osoitteesta www.leikkimieli.fi