Perinteisesti korkeampaa statusta esittävä klovni on ainakin Keski-Euroopan sirkuksissa pukeutunut valkoiseen sokeritoppapäähineeseen.  Statusta voi osoittaa myös vaikka silinterillä tai silmälaseilla, kuten Klaus-klovni  tässä Joensuun EJC2011 –jongleeraustapaamisessa otetussa kuvassa.

 

1309109955_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Statusklovnerian periaatteiden luettelo saataneen julkaistuksi tässä loppukesän aikana.  Mikäli haluat tietoa muunkinlaisesta hauskuuttamisesta, niin hankipa itsellesi naurukouluttaja Vesa Karvisen ”Naurun ABC”-kirja.  Sen lopusta löytyy ”Niin paljon on aihetta nauruun”-lista, johon tämä Pelleopiston opetus pitkälti perustuu.

 

Voit hankkia ”NAURUN ABC”-kirjan itsellesi Pelleopisto-hintaan 5 euroa (sis 8% alv) johon lisätään postituskulut 4 euroa kirjoittamalla tilauksesi osoitteeseen :

 

 http://leikkimieli.fi/palaute.php

 

Viikon statuskomiikan seitsemän niksiä tulee sitten tässä :

 

 

Teeskennelty kuunteleminen ja välittäminen

Muiden tekemien aloitteiden huomiotta jättäminen

Viettely-yritykset

Aivan liian vaativien ehtojen asettaminen

Tekaistujen syytösten esittäminen

Viholliskuvien muodostaminen

Pompottaminen eli liiallinen käskyttäminen

 

 

Pompottamiseen liittyy myös tämän viikon video:

 

 

Lisää kuvallista ilotulitusta tulee seuraavasta linkistä eli mitä löytyykään Googlettamalla "klovnit" (kuvahaku).  Tällaisista kuvakoosteista tulee Klovnimaailmaan kuukausittainen perinne.  Muistathan, että kuvia klikatessa on aina se vaara, että  sivustolta hyökkää tietokoneellesi joku virus tai muu ikävä tuholainen. 

 

 

Ilokseni huomasin, että Ainolan kesäteatterissa sai ensi-iltansa maskiteatteri-esitys. .Siinä tarina kerrotaan kehonkielellä   Kuitenkaan Jyväskylän Työväenteatterin sivustolta ei tietoa löytynyt..  Myöskin Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenteri kertoi, ettei täällä yli 100 000:n asukkaan kaupungissa tapahdu toisena juhannuspäivänä mitään.  Omien klovniesitysten ilmainen mainostaminen julkisilla sivustoilla täytyisi aina muistaa. Muuten on turha ihmetellä, jos katsojia ei tule.

 

Jyväskylän Kesän aikana  12.-17.7.2011 sentään täällä jotain tapahtuu.  Sanattoman teatterin laadukkaita esityksiä ulkomailta sekä Suomesta kannattaa tulla kyllä katsomaan.

 

http://www.jyvaskylankesa.fi/category/ohjelma/sanatonteatteri

 

Siihen on aikaa enää kaksi viikkoa.  Siihen mennessä olisi tarkoitus opetella huulisynkronoinnin alkeet, jotta Neville Tranterin kurssilta oppisi mahdollisimman paljon.

 

 

 

                Pelleilemisiin,

 

                Pelle