Pelleopistolla esittelen muutamia JATKUVUUS – kategoriaan kuuluvia periaatteita, joiden ainakin olen huomannut huvittavan itseäni koomisia esityksiä katsellessani.

 

Rytmitys (voit esimerkiksi liikkua äänettömästi hyräilemäsi musiikin tahtiin)

Jatkumo edellisestä jutusta, jonka toiset esittivät

Joku jatkuu, vaikka sen luultiin jo loppuvan

Joku jatkuu loputtomiin

Toiminta jatkuu, vaikka tekijä lepää

Uusia vaaratilanteita tulee jatkuvasti

Toinen jatkaa siitä mihin ensimmäinen jäi

 

Tyypillisin klovniesityksissä nähty näihin lukeutuva gag eli naurettava temppu on kosketinsoittimien ohjelmointi niin, että ensin olet itse soittavinasi itse ja kun alatkin tehdä jotain ihan muuta, niin soitto vain jatkuu.  Kannattaa kehitellä omia huvittavia sattumuksia näiden Pelleopistossa esiteltävien periaatteiden pohjalta, niin saanet yleisön paremmin nauramaan.  Yllätyksellisyys ja luovuushan ovat  pellen parhaita ominaisuuksia lapsenomaisuuden lisäksi.

Jatkuvuuteen liittyen paljastan vihdoin jonglöörauksen salaisuuden.  Toivottavasti olet harjoitellut paljon yhden hedelmän heittoja kädestä toiseen mahdollisimman samanlaisilla kaarilla.  Nyt voit ottaa molempiin käsiin samanpainoiset hedelmät (itse aloitin aikoinaan mandariineilla).  Kun heität oikeasta kädestä hedelmän kaaressa kohti vasempaa kättä, niin silloin, kun sen lentorata on juuri ohittanut lakipisteen jossain otsasi kohdalla, voit heittää vasemmasta kädestä hedelmän lentoradalleen niin, että se kulkee ensin heitetyn hedelmän alta.  Aluksi ei tarvitse ottaa hedelmiä kiinni, vaan voit keskittyä vain heittämiseen oikeassa rytmissä.  Voit harjoitella myös niin, että aloitat vasemman käden heitolla…

 

                 Pelleilemisiin taas ensi torstaihin asti,

                 t. Pelle