Huomenna on sitten Nenäpäivä.  Englannissa RED NOSE DAYon jo melko pitkään jatkunut perinne, joten siellä on kehitelty jos jonkinmoista hauskaa ideaa varainhankintaan.  Klikkaamalla seuraavan sivuston DO SOMETHING –palkkia olet taas muutamaa ideaa rikkaampi :

www.rednoseday.com

Oma varainkeräysoperaationi tapahtuu kannustamalla Sinua osallistumaan nenäpäiväkeräykseen.  Toimiva linkki löytyy  oppitunnilta 24.  Mikäli olet kokenut tämän Pelleopiston kirjoitukset edes jossain määrin antoisiksi, niin maksamasi summa hyväntekeväisyyteen on samalla tämän Pelleopiston vapaaehtoinen lukukausimaksu.

Seuraavan viestin sain viimekesäisen klovnikurssin jäseneltä ja kopioin sen tähän sellaisenaan.  Sinulla on tämä päivä aikaa keksiä jotain kivoja ideoita radioimproilijoiden pään menoksi.

 

Pore improvisoi Nenäpäivänä 6.11. YLEX:llä



Nenäpäivänä eli tulevana perjantaina 6.11. Improvisaatioteatteri Pore vierailee YLEX:n Iltapäivässä ja improvisoi suorassa radiolähetyksessä klo 14-18.

Improja kuullaan noin puolen tunnin välein, ja improstudion meininkiä voi seurata myös nettikameran välityksellä. Improvisoidut pätkät ovat kuultavissa YLEX:n sivuilla kuukauden ajan Nenäpäivän jälkeen.

Poreesta mukana improvisoimassa ovat Edvard Lammervo, Marko Pakarinen, Pia Serkamo, Annastiina Storm, Tuukka Tiihonen ja Maaria Tuhkunen.

http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/ylex-iltapaiva/nenapaiva-ylexssa/improvisaatioteatteri-pore


OSALLISTU JA EHDOTA IMPRON AIHEITA!

Kuulijat voivat netissä ehdottaa erilaisia asioita, joita Pore käyttää improvisaatioissa. Ideoita kerätään pitkin viikkoa, mutta näyttelijät studiossa saavat tietää ne vasta lennosta.

Lisää omat ehdotuksesi:
http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/ylex-iltapaiva/nenapaiva-ylexssa/vaikuta-nenapaivan-improvisaatioteatteriin

 

Koska radion välityksellä eivät perinteiset klovnitemput välity, ajattelin tällä kertaa paljastaa seitsemän verbaalikomiikan alaan kuuluvaa temppua :

 

Harhaan johtaminen

Valehtelu päin naamaa

Leikkikinastelu

Lyhyet välikommentit

Salatut ajatukset puheeksi

Itsestäänselvyyksien toteaminen

Uusi näkökulma

 

Usein käytetty koominen keino on sanan jonkun kirjaimen muuttaminen toiseksi.  Voit vaikka kokeilla, miltä Beatles-biisi ”Yesterday” kuulostaisi JESTER DAY-versiona.. Näin laulettuna ainakin A-osa kuulostaa melko loogiselta.

                                Pöljäilemisiin,

                                t. Pelle