Tumppurekan ensimmäisessä pysähdyspaikassa Jyväskylässä sain vanhemmilta naisihmisiltä naurahtavan ihailevia katseita ja kommentteja.   Aloitin villatumpun neulomisen varmaan neljä kertaa ja aina vain purin aikaansaannokseni.  Lukulasit ei tulleet mukaan ja lankakaan ei ollut kovin kierteistä, joten langat näyttivät sotkeutuvat toisiinsa, vaikka periaatteessa olivatkin erillisinä lenkkeinä neulepuikolla.   Revi siitä sitten huumoria.  

 

Jos haluat päästä kokemaan tuota samaa, niin Tumppurekan kiertue jatkuu helmikuun puoliväliin käyden paikkakunnilla :  Pori – Turku – Tammisaari  - Helsinki – Hämeenlinna – Lahti  -  Kouvola -  Lappeenranta – Mikkeli – Joensuu -  Kuopio – Kajaani – Rovaniemi – Oulu – Kokkola – Vaasa – Seinäjoki.

 

Tuollaisia vasta-alkajan epäonnistumisia korostamalla tai neulomisen mittakaavaa suurentamalla niistä voisi ehkä luoda gägejä.   Mies kutomassa on jo itsessään koominen asetelma.   En tiedä kuinka monta miestä Tumppurekkaan tänä vuonna uskaltaa mennä nolostumaan. Tässä kuvassa on muuten ensimmäinen kutomani lapanen.  Saattaa herättää huvitusta.

 

1327953673_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Sitten tuli mieleen, että Sampo Kurppa tekee naruhahmoja (string figures tai string tricks).  Seuraavalla sivustolla näet joitain helpohkoja narutemppuja, joista viimeinen ”The Wink” (silmänräpäytys) on ehkä parhaiten selostettu ja käyttökelpoisin klovnerian lisämausteeksi.

 

http://www.alysion.org/figures/introkids.htm

 

Koska tällä kertaa juttu tuntuu lähtevän lapasesta, niin laitanpa seitsemän koomista ominaisuutta, joilla ehkä ilo irtoaa herkemmin:

 

 

MEKAANISUUS

TEENNÄISYYS

VAATIVAISUUS

KIRJAVIISAUS

HUONOTAPAISUUS

KEINOTEKOISUUS

MUISTAMATTOMUUS

 

 

Koska viikon videot poistuvat nyt Pelleopistosta lukuun ottamatta klovnien omia kotisivuja, niin pyydän sinua vastedes tekemään itsepalveluhakuja  joistakin kuuluisista klovneista, jotka olen korostanut lihavoinnilla ja kursiivillaVideoita näkyy olevan vielä katsottavissa - kuinka kauan se onkin ihan eri asia. Viivyttely voi olla kohtalokasta.  Lähteenä olen käyttänyt lähinnä Wikipedian  ”List of clowns” –listausta, joka ei ole kyllä läheskään täydellinen.  Vastaisuudessa Clownalley –sivustolta poimin myös joitain nimiä. Myös eräs miimisivusto vaikuttaa lupaavalta tietolähteeltä. Tällä kertaa on esittelyvuorossa eri musiikki-instrumentteja taitava klovni GROCK.  

 

Aamulehdessä arvosteltiin Circus Ruska Festivalin esityksiä.   Jani Suihkonen oli lisännyt taidokkaan jonglöörauksensa  naurettavuutta kömpelöllä tanssahtelulla, jolloin vastakohdat huvittavat.  Compagnie Morosofin kiipeilyssä taas yllättävät seinänluukut ja niiden läpi liikkuminen loivat komiikkaa.  Ajattelin referoida Aamulehteä, koska nuo havainnot saattavat välittää uusia klovneriaideoita  Pelleopiston lukijoille.

 

 

                 Pelleilemisiin,

 

                 Pelle