Klovneriassa oman toimintansa kautta klovni pystyy naurattamaan katsojiaan, mutta se ei suinkaan ole helppoa.  Muistan ensimmäisestä ohjatusta klovniesityksestäni sen, että kun vain hirveästi heiluin ja viuhdoin ohjaajan avustajaksi tulleen läänintaiteilijan edessä, niin se ei toiminut lainkaan.  Tuima tuomio kuului, että toimintani oli täysin ennalta arvattavissa, eikä siis pystynyt olemattoman yllätysmomentin avulla naurattamaan. Ehkäpä tuo kokemus sai keräämään nämä tuhatkunta naurun avainta yhteen nippuun.

Seuraavista seitsemästä avaimesta, voit vaikkapa yrittää tanssiparodiaa. Tanssiparodia ei tarkoita välttämättä koomisia balettikuvioita, vaan mahdollisuuksia on lukemattomia. Alat vain tanssahdella ensin normaalisti ja sitten improvisoida liikehdintääsi niin, että se huvittaa itseäsi ja ehkäpä myöhemmin myös muita. Improvisoinnissa kannattaa käyttää esimerkiksi liian pieniä liikeratoja ja turhia liikehdintöjä välikkeinä. Myös kasvonilmeillä ja erikoisella ryhdillä saat tanssiisi koomisuutta. Kuitenkin on varottava sitä, ettei anna mielipuolista vaikutelmaa, koska nauru tarvitsee turvallisen ilmapiirin. Improvisoitu liikunta saattaa tuoda myös mieleesi aivan uudenlaisia ideoita.

Seuraavilla seikoilla voit lisätä liikkeittesi hauskuutta.

 

Leikkiminen

Tanssiparodia

Oudot asennot

Oudot liikkeet

Turha liike

Kompastuminen

Hassu hyppy

 

Kun onnistut kehittämään oman klovniliikehdintäsi tiukan harjoittelun kautta, on mahdollista, että yleisö nauraa aina sen nähdessään.  Muokkasin John Travoltan kävelystä itselleni klovnikävelyntyylin pari vuotta sitten ja tämän kesän klovnikurssilla se nauratti muita kurssilaisia kovasti.  En kertonut heille kävelyni alkuperää. 

On ilmeistä, että kun saat sisällytettyä jotain tuttua klovnijuttuusi, niin sitä varmemmin se toimii.

Kuukauden  koomikkona jyväskyläläinen JARI SILJAMÄKI, jonka olen silloin tällöin olen nähnyt pyöräilevän täällä kaupungilla. Tosin ilman rooliasua.

 www.klovnidodo.org

Täällä Jyväskylässä olen havainnut myös aktiivista yksipyöräisellä ajelua. Tyhjät parkkipaikat ovat hyviä harjoitteluareenoita.

 

                                 Tanssimisiin ensi torstaihin asti,

                                 t. Pelle