Pelleopisto siirtyy joululomalle, mutta joulunpyhiksi onkin tarjolla viihdyttävä  lahja klovnerian ystäville : ilmeisesti  maailman kattavin klovnisivusto CLOWNALLEY(PISTE)NET. 

 

 

Tutkimalla sen videoita ja sieltä löytyviä linkkkejä menee  vuodenvaihde hauskoissa ja virikkeelisissä merkeissä.  Yksi suositeltava tapa on aluksi vilkaista tuon blogin arkistot nopeasti läpi alkaen vuodesta 2006. Riippuu sitten omasta aktiiivisuudesta, miten paljon siitä tarjonnasta pystyy hyödyntämään.

 

 

 1324414849_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Joulukuun klovniksi on valittu TUIJA ERNAMO.   Suurisilmäinen, katseillaan komiikkaa luova  klovni tuli tunnetuksi Sisko ja sen veli – TV sarjasta.  Viikon videona on kuitenkin hänen roolisuorituksensa "Kyllä isä osaa" –sarjasta (poistettu).

 

 

 

Iloisena uutisena Pelleopisto tiedottaa, että Jyväskylässä aloittaa toimintansa Jyväskylän sirkuskoulu vuoden 2012 alussa:

 

http://www.dash.fi/sirkuskoulu

 

Tuija Ernamon mainioista roolitöistä innostuneena tällä kertaa koomiset periaatteet liittyvät suhteellisuuteen eli komiikkaan joka voi syntyä vain parin kanssa tai ryhmässä.

 

 

OUTO MIELENKIINNON KOHDE

TOISEN PUUHIIN SEKAANTUMINEN

PÄÄMÄÄRÄTIETOINEN KIUSAAMINEN

VÄÄRÄSSÄ JOUKOSSA OLESKELU

YLLÄTTÄVÄ APU

KULTTUURIEN YHTEENTÖRMÄYS

YKSI RYHTYY TUOMARIKSI

 

 

Lisävinkkinä kerron, että Helsingin Kaupunginteatterin näytelmät, joissa ohjaajana on toiminut Neil Hardwick, ovat antoisia kaikille laadukkaan komiikan ystäville.  Niistä näytelmistä löydät analysoimalla vielä paljon lisää koomisia periaatteita.

 

Joulusirkuksista voi Suomessa nauttia vielä loppiaiseen asti.

 

 

 

                          Iloista joulua ja hassua vuotta 2012

 

 

                          Pelle